Biografia

Biografia

Nascut a Manlleu (Barcelona), estudia piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler i al Conservatori Superior de Música de Barcelona i cant a la Royal Academy of Music i a la Guildhall School of Music and Drama.

Ha actuat amb les principals orquestres de Catalunya i Espanya, amb els grups Orphenica Lyra, Hippocampus, Europa Galante, NeoBarock, La Colombina, Early Opera Company, London Baroque, Venice Baroque Orchestra, Música angelica, i Al Ayre Español i als principals festivals europeus (Glyndebourne, Innsbruck, Utrecht, Granada, Conca, Perelada, Viena, Moscou, Montpellier i Amsterdam entre d’altres) a més de ciutats com ara Los Ángeles, Tel Avid, Roma, Lisboa, San Juan (Argentina) i Ljubjiana.

Ha participat en l’estrena de “Passione secondo Matteo” d’Adriano Guarnieri i de l’òpera “Tat’jana” de Corghi, pel Teatro alla Scala de Milà i de “L’adéu de Lucrècia Borgia” de Carles Santos.

Debuta a Catalunya amb un rol operístic amb “Orfeo ed Eurídice” de Gluck per als Amics de l’Òpera de Sabadell i al Gran Teatre del Liceu l’any 2001 amb “Giulio Cesare in Egitto” de Handel. Ha cantat, a més, al Gran Teatre de Burdeus, al Staadsoper d’Hamburg, la Cité de la Músique de Paris, el Teatro Massimo de Palerm, la Kontzerhaus de Viena, la Maestranza, l’Auditorio Nacional de Madrid, el Palau de la música de València.

Ha cantat “Amadigi”, “Rodelinda”, “Agrippina”, “La resurrezione”, “Belshazzar” (pel Händel Festival Halle) i “Messiah” de Händel, “Colpa, Pentimento e Grazia” i “Carlo, re d’Allemagna” d’Scarlatti, “La Didone” de Cavalli (al Teatro alla Scala de Milà, i el Teatro Carignano de Torí), “L’incoronazione di Poppea” i “L’Orfeo” de Monteverdi, “Boris Godunov” de Mussorgky, “Dido i Enees” de Purcell, “Bajazet”, “Tito Manlio” i “Ercole sul Termodonte” de Vivaldi, “Passió segons sant Mateu”, “Passió segons Sant Joan”, “Missa en si”, “Oratori de Nadal” i “Magnificat” de Bach, “Carmina Burana” d’Orff (amb la Fura dels Baus), “Stabat mater” de Pergolesi, a més d’espectacles com a cantant-acotr com ara “Retaule d’avars” amb Quartet Brossa i Falsalarma, i “Remena nena” amb Arnau Tordera i Orquestra Terrassa 48.

Ha rebut premis de piano, composició i cant (Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas 1997). Algunes de les seves composicions s’han escoltat al Gran Teatre del Liceu i el Palau de la música catalana. La seva cantata infantil “Babaua. Les desventures de Mímí” -dins del projecte Cantània de l’Auditori de Barcelona- va arribar a les 110 representacions.

Compartir:
JORDI DOMÈNECH Contratenor © info@jordidomenech.com I Avís legal